Corridor


This was a collaborative mural project in collaboration with Daniel J. Kirk set in Inglewood, a neighbourhood in Calgary, Alberta. We started the conversation with the Inglewood BRZ with the purpose of rejuvenating a section of the Blackfoot Trail underpass that pedestrians found dark and foreboding. The work helped to redefine a forgotten space through the manipulation of texture, colour and form. The journey along the underpass begins with vertical bars of colour, painted directly onto the concrete abutment. The lenticular colour scheme flows over corrugated forms of plywood and various materials salvaged from the Inglewood Community, becoming an amalgamation of local influences. By incorporating signs, and various recognizable materials amongst the plywood, an aesthetic is created that is unique to the area and has an immediate connection to the community at large. As one continues along their journey, the work presents the illusion of a rippling wall, reminiscent of old train cargo cars. This pattern focuses towards an epicenter, under the CPR bridge, radiating outwards in either direction. Texture and colour eventually dissipate into the concrete wall on either end of the work.

inglewoodcorridor.wordpress.com

CREDITS

ARTISTS + DESIGNERS:   Daniel J Kirk, Lane Shordee

COMMISSIONED BY:  Inglewood BRZ

PRIMARY FABRICATION:  Lane Shordee, Daniel J Kirk

PHOTOGRAPHER:  Lane Shordee

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s